Gerda brød grædende sammen på kirkegård: Gravrøvere har stjålet mit sidste farvel til mor

 Hvem kan finde på at stjæle et blomsterhjerte med 70 røde roser fra et gravsted, hvor familie og venner få dage forinden har sagt farvel til en elsket person?

En kvinde ved navn Gerda får nok aldrig svaret på ovenstående spørgsmål, men alligevel har hun valgt at fortælle om tyveriet af den unikke blomsterdekoration, der simpelthen bare var væk, da hun ville besøge sin mors gravsted på Vestre Kirkegård i Aarhus.

Gerdas mor sov stille ind i en alder af imponerende 100 år, og til bisættelsen - der foregik i midten af april måned - valgte familien at få lavet en unik blomsterdekoration.

70 røde roser blev formet som et stort hjerte i en flere kilo tung dekoration, mens yderligere tre roser symboliserede den afdødes tre børn.

Få dage efter bisættelsen var børnene samlet for at dele boet fra deres mor, og bagefter kørte Gerda hen på kirkegården, hvor blomsterhjertet og flere store buketter ikke længere var at finde ved graven.

- Jeg begyndte at græde på kirkegården. Jeg var så rystet og ked af det, at jeg måtte vente 45 minutter med at køre bil, siger Gerda, der ikke ønsker at få sit efternavn i Aarhus Stiftstidende.

Hun valgte efterfølgende at ringe til politiet og anmelde det usædvanlige tyveri, og nu håber hun, at sagen kan få folk til at stoppe med at stjæle fra gravsteder.

Læs også: Gamle københavnere lurer under jorden: Massegrave får asfalten til at krakelere

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvem der kan finde på sådan noget. Det handler om at sende vores kære ordentligt herfra, og så er det så groft, at nogen kan finde på at tage noget så symbolsk som blomster, som ikke har den store brugsværdi, men en enorm symbolsk værdi, forklarer Gerda.

Den driftsansvarlige for kirkegården forklarer til den aarhusianske avis, at tyveri fra de afdødes sidste hvile finder sted, men at problematikken er svær at komme til livs.

Samme melding kommer fra Acacia Blomster, der stod bag den unikke dekorationer med de mange røde roser.

- Vi har overvejet at få lavet en lille gps, som vi kan skjule i dekorationerne, men det er utroligt, at vi overhovedet skal overveje det, siger Henriette Hjort til Aarhus Stiftstidende. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip