Germanwings andenpilot øvede sig før styrt

Andenpiloten, der mistænkes for under hjemtur at styre et fly fra Germanwings med 150 om bord ind i en bjergside, øvede sig under udflyvningen fra Düsseldorf til Barcelona på nedstigninger, skriver avisen Bild.

Den 27-årige andenpilot, Andreas Lubitz, låste kaptajnen ude af cockpittet og slog alle om bord ihjel, da han cirka en time efter afgang fra Barcelona styrede flyet ind i en bjergside i Sydfrankrig 24. marts.

Bild gengiver kilder i den franske havarikommission, BEA, som siger, at Lubitz have øvet på at skifte højde under udflyvningen til Barcelona.

BEA ventes senere onsdag at offentliggøre en foreløbig rapport om det katastrofale flystyrt, som blandt andet kostede en dansk mand livet.

Kilder siger, at der i rapporten vil være omtale af "kontrollerede nedstigninger, som varede i flere minutter, og som der ikke var nogen luftfartsmæssig begrundelse for".

Det kan havarikommissionen fastslå på baggrund af de oplysninger, man har sikret sig fra den sorte boks i flyet, en Airbus 320.

Efterforskningen har vist, at Lubitz tidligere havde lidt af svære depressioner, og på en pc, der blev fundet i hans hjem, har han i dagene op til styrtet i Sydfrankrig ledt efter oplysninger på internettet om måde at begå selvmord på.

Der er også fundet iturevne sygemeldinger i hans hjem, som viste, at han 24. marts ikke burde have fløjet.

Lufthansa, der ejer Germanwings, har ikke ønsket at kommentere Bilds oplysninger.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip