Germanwings-efterladte vil tage erstatningssag til USA

Skrevet af admin

09/08/2015

Dagens topnyheder

De pårørende til dødsofrene ved flystyrtet i de franske alper i marts, hvor andenpiloten på et fly fra selskabet Germanwings bevidst lod flyet styrte ned, har sagt nej til moderselskabet Lufthansas tilbud om erstatning.

Nu overvejer familierne i stedet at bringe sagen for en amerikansk domstol, skriver den tyske avis Bild am Sonntag.

Familierne fik i juni tilbudt 25.000 euro (186.500 kroner) hver som kompensation for den lidelse, de efterladte blev påført ved flystyrtet i marts.

Beløbet kommer oven i de 50.000 euro per passager, som allerede er udbetalt til de pårørende.

Men advokat Elmar Giemulla, der repræsenterer 39 af familierne, mener, at et sekscifret beløb i euro vil være en mere passende erstatning.

- Vi forbereder en retssag i USA og ser gode muligheder for retfærdighed der, siger Giemulla til Bild am Sonntag.

Han præciserer ikke, hvad årsagen er til, at sagen skal behandles ved en amerikansk domstol. Men i modsætning til tysk lov åbner amerikansk lov op for større erstatninger for følelsesmæssig belastning.

I april sagde Giemulla, at det amerikanske retssystem vil behandle sagen, idet der også var amerikanske dødsofre i ulykken.

Retssagen skal afdække, hvorfor andenpiloten Andreas Lubitz, som tidligere havde lidt af depression, fik lov at flyve, siger advokaten.

Germanwings afviser søndag at kommentere meldingen fra de efterladtes advokat. Men luftfartsselskabet siger, at erstatningerne vil ende med at blive mindst 100.000 euro per passager. Afhængig af forhold i de enkelte familier kan beløbene ende med at komme helt op i nærheden af en million euro, siger selskabet ifølge Reuters.

- Vi ønsker, at de pårørende hurtigst muligt modtager den økonomiske kompensation, de har ret til, siger Germanwings.

/ritzau/Reuters