Germanwings-styrmand søgte på selvmord og cockpitdøre

Skrevet af admin

02/04/2015

Mest læste i dag

En computer, som tysk politi har konfiskeret fra Germanwings-styrmand Andreas Lubitz' hjem, afslører, at han søgte oplysninger på nettet om selvmordsmetoder.

Han forsøgte også at få mere at vide om cockpitdøre og sikkerhedsforanstaltningerne ved dem, siger tyske anklagere ifølge Reuters.

Undersøgelserne af hans computer viser, at han har foretaget søgninger på "måder at begå selvmord" og "cockpitdøre og deres sikkerhedsforanstaltninger", meddeler anklageren i Düsseldorf ifølge AFP.

Lubitz søgte oplysningerne i dagene op til flystyrtet tirsdag den 24. marts.

Han var styrmand på det Germanwings-fly, der i sidste uge styrtede ned i de franske alper.

Lydoptagelserne på en af flyets sorte bokse, den såkaldte voice recorder der registrerer samtalerne i cockpittet, tyder på, at den tyske styrmand manuelt indledte nedstigningsproceduren fra Germanwings-flyets marchhøjde på godt 38.000 fod.

Han svarede ikke, da kaptajnen og kabinepersonalet hamrede på døren til cockpittet.

Tyske anklagere har tidligere meddelt, at Lubitz kæmpede med selvmordstanker for år tilbage, inden han blev pilot. Dette meddelte Lubitz til sine overordnede i det tyske luftfartsselskab Lufthansa, der ejer lavprisselskabet Germanwings.

Nylige lægeundersøgelser har ikke vist tegn på, at Lubitz havde til hensigt at skade sig selv eller andre. Men han modtog behandling fra neurologer og psykiatere, som havde sygemeldt ham fra arbejde flere gange.

Han var også sygemeldt på selve den dag, han tilsyneladende bevidst sendte flyet direkte ned i de franske alper og slog sig selv og 149 andre ihjel.

/ritzau/Reuters