Gerningsmænd fra Istanbul lufthavn kom fra Centralasien

De tre gerningsmænd bag angrebet på Atatürk Lufthavn i Istanbul kommer fra Rusland, Usbekistan og Kirgistan. Det oplyser en tyrkisk regeringskilde.

Kilden nægtede at oplyse navnene på gerningsmændene.

Angrebet tirsdag aften har foreløbig kostet 44 mennesker livet.

Processen med at identificere de tre selvmordsbombere har været besværlig, fordi der er meget få jordiske rester af dem. Det siger en anden unavngiven kilde, der også arbejder med efterforskningen.

- Et medicinsk hold arbejder døgnet rundt for at afslutte processen med at identificere dem, siger kilden.

Ifølge den tyrkiske indenrigsminister, Efkan Ala, tyder den indledende efterforskning på, at Islamisk Stat stod bag angrebet.

Antallet af døde efter angrebet tirsdag er steget til 44. Der er 19 udlændinge blandt de dræbte. Blandt dødsofrene er flere saudiarabere, en kineser, en tuneser og en ukrainer. Den seneste opgørelse over antallet af sårede er 238.

Den tyrkiske avis Hurriyet skriver, at den ene af angriberne er Osman Vadinov, der kom til Istanbul fra Raqqa i Syrien.

En anden tyrkisk avis Yeni Safak skriver, at han er hjernen bag angrebet og er russisk statsborger fra delrepublikken Dagestan.

Derudover skal manden ifølge avisen være ansvarlig for træningen af russisk-talende krigere for Islamisk Stat og eftersøgt af de russiske myndigheder.

Torsdag udførte specialstyrker fra det tyrkiske politi en række anholdelser i sagen. Efter 16 aktioner i Istanbul og Izmir blev 13 anholdt. Blandt de anholdte er også tre personer, der ikke har tyrkisk statsborgerskab.

Personerne er under mistanke for at stå for finansiering, rekruttering og logistisk støtte til Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip