Gerningsmænd fra Paris kommunikerede med Islamisk Stat

De mænd, som udførte skud- og bombeangrebene i Paris, kommunikerede med Islamisk Stat forud for angrebet, skriver avisen The New York Times.

Avisen henviser til oplysninger fra ikke navngivne embedsmænd i både Frankrig og USA.

The New York Times skriver, at kommunikationen formentlig er foregået med krypterede informationer over internettet, men avisen har ikke detaljerede oplysninger. Det bliver heller ikke oplyst, hvornår kommunikationen fandt sted.

Rapporten styrker teorier om, at Islamisk Stat ikke blot inspirerede gerningsmændene, men havde en langt mere central rolle.

Alting tyder på, at angrebet blev udført af gerningsmænd, som havde fået en form for militær træning, siger franske kilder, som henviser til, at gerningsmændene hele tiden ladede deres våben under skyderiet, så de undgik at have flere våben med et tomt magasin.

- De var bevæbnet med kalasjnikov-rifler og sprængstoffer, og formålet var helt klart at opnå det største antal dødsofre på kort tid, siger talsmænd for det franske politi.

IS har påtaget sig skylden for angrebet, hvor 129 blev dræbt, og hvor 350 personer blev såret - heraf 99 meget alvorligt. AFP nedjusterede søndag aften dødstallet fra 132 til 129 med henvisning til hospitalskilder.

IS består dels af krigere, der kæmper i Syrien, Irak og Libyen, dels af terrorceller, der er parate til at slå til med massakrer på civile i Vesten.

Præsident François Hollande betegner de blodige angreb i den franske hovedstad som en krigshandling, og reaktionen på angrebet var for første gang siden Anden Verdenskrig at indføre undtagelsestilstand.

- Det var en krigshandling, begået af en terrorhær, Islamisk Stat, mod Frankrig, mod hvad vi er, nemlig et frit land, sagde præsidenten. Han tilføjede, at angrebene var planlagt og organiseret udefra.

/ritzau/

Dagens Gossip