Gerningsmand sendte selfie til bror inden Nice-attentat

Få timer inden Mohamed Lahouaiej-Bouhlel torsdag aften pløjede en stor menneskemængde på strandpromenaden i Nice ned med en lastbil, ringede han til sin bror og sendte ham en selfie fra en stor folkemængde.

Samme dag har han angiveligt sendt en sms til en unavngiven person om, at han havde anskaffet sig en pistol.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlels bror Jabeur var i kontakt med ham få timer inden angrebet, fortæller han til nyhedsbureauet Reuters.

- Den sidste dag ringede han og fortalte, at han var i Nice med sine europæiske venner for at fejre den franske nationaldag, siger broren.

Ifølge ham fik han derefter et billede tilsendt af Mohamed stående i en stor menneskemængde i Nice.

- Han så meget glad og tilfreds ud. Han grinede meget, siger Jabeur.

Ifølge nyhedsbureauet AFP oplyser en kilde tæt på efterforskningen af sagen, at gerningsmanden også skulle have sendt en sms til en ikke angivet person, hvori han udtrykte glæde over at have anskaffet sig en pistol.

I samme besked skulle han angiveligt have omtalt anskaffelsen af flere våben.

Senere på dagen torpederede tunesiske Mohamed Lahouaiej-Bouhlel menneskemængden på strandpromenaden, hvor folk var samlet for at fejre Bastilledagen, med en lastbil.

Her kørte han over cirka to kilometer i zigzagkurs. Søndag sidst på eftermiddagen er det officielle dødstal 84, mens flere stadig svæver mellem liv og død.

Føreren af lastbilen blev skudt og dræbt af politiet.

Broren fortæller også til den britiske avis Daily Mails netavis, at Mohamed få dage inden havde sendt et større pengebeløb - omkring 750.000 kroner - til sine familiemedlemmer.

- Han plejede tit at sende os små beløb som de fleste tunesere, der arbejder udenlands, gør. Men pludselig sendte han os så mange penge. Det var en formue.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel var kendt af politiet for tidligere kriminalitet. Men han var ifølge flere franske medier ikke kendt af efterretningsvæsenet i forbindelse med eventuel radikalisering. Motivet bag det blodige angreb er endnu ukendt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip