Gerningsmand sendte sms'er til hustru under natklubmassakre

Skrevet af admin

17/06/2016

Dagens topnyheder

Omar Mateen, manden bag søndagens massakre på en natklub i Orlando i Florida, udvekslede under sin timelange nedskydning af over 100 personer tekstbeskeder med sin hustru.

Det siger en kilde med indsigt i efterforskningen af det største masseskyderi i USA's nyere historie til den amerikanske tv-station CNN.

Natten til søndag lokal tid, cirka to timer efter at Omar Mateen bevæbnet med blandt andet en semiautomatisk riffel indledte sit angreb på gæsterne på homoklubben Pulse, sendte han en sms til sin kone.

Han spurgte, om hun fulgte med i nyhederne, siger kilden til CNN.

På det tidspunkt havde den 29-årige Omar Mateen angiveligt forskanset sig på et af natklubbens toiletter sammen med flere gidsler.

En kilde tæt på Mateens familie bekræfter oplysningerne over for NBC News. Kilden fortæller desuden, at drabsmandens mor ved totiden vækkede sin svigerdatter med et telefonopkald for at høre, om hun vidste hvor Omar Mateen var henne.

Mateens kone svarede, at det var hun ikke klar over og sms'ede ifølge kilden sin mand: "Hvor er du?".

Derefter svarede han så, om hun havde set nyhederne. Konen svarede "nej" og fik en sms tilbage fra sin mand med beskeden "Jeg elsker dig, baby".

Derefter forsøgte hun adskillige gange forgæves at ringe til sin mand.

Opkaldene finder sted, efter at medierne er begyndt at dække skyderiet. På det tidspunkt er det muligvis gået op for Mateens kone, at hendes mand står bag, skriver CNN.

Hun er i forbindelse med efterforskningen blevet udspurgt flere gange, og angiveligt har hun givet modstridende forklaringer på, hvad hun vidste om sin mands hensigter i timerne op til angrebet på natklubben.

Det er uvist, om hun vil blive sigtet i forbindelse med sagen ifølge CNN.

Hun har også fortalt, at hendes mand i ugerne op til angrebet brugte tusindvis af dollar. Blandt andet på de våben han anvendte.

Omar Mateen blev selv dræbt af politiet under en skudveksling på natklubben. Han efterlader sig sin hustru, som han ifølge CNN blev gift med i 2011, og en treårig søn.

/ritzau/