GGGI: Løkke har betalt sin datters flybillet for længst

Formanden for Venstre og klimaorganisationen GGGI's bestyrelse, Lars Løkke Rasmussen, har for længst betalt sin datters flybillet til Rio de Janeiro sidste år.

Det oplyser GGGI, Global Green Growth Institute, til Ritzau.

- Bestyrelsesformand Rasmussen betalte alle rejseudgifter for sin datter den 23. oktober, skriver GGGI's presseansvarlige medarbejder Michael Sullivan.

Forrige søndag fortalte Lars Løkke Rasmussen på et flere timer langt pressemøde, at han grundet en misforståelse ikke havde betalt for sin egen datters rejse til Rio, da Løkke blev udnævnt til formand for GGGI i sommeren 2012.

Fejlen blev først opdaget, da bilagene i forbindelse med hans dyre rejser på første klasse skulle endevendes, forklarede Venstre-formanden.

Herefter lovede han at betale pengene tilbage til GGGI, hvis pengekasse de danske skatteydere har postet 90 millioner kroner i.

Enhedslisten stiller sig tilfreds med, at GGGI nu oplyser, at regningen er betalt.

- Det er da rart at høre, at den regning er betalt. Når GGGI bekræfter det, så tror vi på det, men der er stadig så mange åbne ting, der står tilbage, siger Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl.

Han henviser blandt andet til de mange bonuspoint, som Lars Løkke Rasmussen har optjent under sine ni flyvninger på luksusklassen.

- Vi skal have de bonuspoint på plads. Det blev Løkke jo tilsyneladende meget overrasket over på pressemødet, selvom de fleste mennesker udmærket er klar over, hvad deres point er værd, siger Christian Juhl.

- Og vi skal have belyst, om de nye rejseregler (hvor formandens ret til at flyve på første klasse er pillet ud, red.) er en fast politik, eller om der bare er tale om en aftale, tilføjer han.

GGGI oplyser til Ritzau, at det er Lars Løkke Rasmussen selv, der skal beslutte, om kvitteringen for hans betaling af datterens flyudgifter skal lægges frem.

/ritzau/

Dagens Gossip