GGGI: Rejsepolitikken blev nævnt på møde i januar

Den omstridte rejsepolitik i klimaorganisationen GGGI blev nævnt på et møde i januar 2013, som Lars Løkke Rasmussen (V) var mødeleder for som formand for Global Green Growth Institute.

Men det skete som en del af en diskussion om noget helt andet. Nemlig indførelsen af et nyt computersystem, der skulle sikre bedre økonomistyring i den omstridte organisation.

Det skriver GGGI's kommunikationsdirektør, Graham Dwyer, i en mail til Ritzau.

- Rejsepolitikken blev nævnt under finansdirektørens præsentation af forslaget om at implementere digitaliseret økonomistyring (ERP) - et nyt it-system til at sikre mere effektivitet i udnyttelsen af ressourcer inden for GGGI.

- Han pegede på behovet for ensartethed i de dengang eksisterende politikker såsom rejse, budget, finans, indkøb og HR, så de kunne opfylde kravene i ERP.

- GGGI har efterfølgende opgraderet sine politikker som en del af overgangen fra en koreansk ngo til en international organisation, så de er på niveau med sammenlignelige institutioner.

GGGI har sendt "nogle præciseringer" om indholdet af bestyrelsesmødet i januar sidste år, efter at Jyllands-Posten søndag har sat fokus på, om Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen gav en retvisende forklaring på sit timelange pressemøde om GGGI-sagen sidste efterår.

På pressemødet forklarede Løkke nemlig, at han ikke før sidste sommer havde diskuteret rejsereglerne, der blandt andet gav formanden lov til at flyve på første klasse.

- I sommer bliver rejsereglerne downgradet - hvis man kan bruge det udtryk - og gjort mere skandinaviske. Før det tidspunkt har jeg ikke personligt været involveret i nogen diskussion om rejseregler, sagde Løkke på pressemødet.

I referatet fra GGGI-mødet i januar sidste år, som Ritzau er i besiddelse af, fremgår det, at finansdirektør Munehiko Joya gennemgik det nye it-system til en forventet pris på 1,9 millioner kroner som en del af godkendelsen af budgettet for 2013.

Finansdirektøren påpegede i den forbindelse, at der var behov for fælles politikker på en række områder i GGGI, herunder rejsepolitikker og -procedurer. Det skulle også ses i lyset af, at rejseudgifter udgjorde omkring 80 procent af det samlede budget for implementeringen af det nye it-system.

Mødereferatet viser dog også, at der ikke var nogen kommentarer eller spørgsmål efter finansdirektørens præsentation og dermed heller ingen yderligere diskussion om rejsereglerne.

Lars Løkke Rasmussen har ingen kommentarer til sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip