Ghostbusters-skuespiller er død

Skuespiller og instruktør Harold Ramis er død. Den amerikanske komiker, der blev verdenskendt som en del af spøgelsesjæger-teamet i filmen "Ghostbusters" fra 1984, blev 69 år gammel.

Ifølge BBC News døde Harold Ramis af den sjældne sygdom autoimmun inflammatorisk vasculitis, som er en betændelse i de små blodkar. Harold Ramis havde efter sigende lidt af sygdommen siden 2010.

- Hans kreativitet, medfølelse, intelligens, humor og positive ånd vil blive savnet af alle, som kendte og elskede ham, skriver hans familie i en kommentar.

Efter "Ghostbusters"-filmene gjorde Harold Ramis karriere bag kameraet, hvor han senest instruerede flere afsnit af NBC's version af den britiske komedieserie "The Office" med Steve Carell.

Som instruktør stod Harold Ramis desuden bag succeskomedierne "Analyze This" og "Analyze That". På Twitter giver skuespiller Billy Crystal, som medvirkede i begge film, udtryk for sin sorg over tabet af en tidligere kollega:

- En fantastisk og sjov skuespiller og instruktør. En vidunderlig mand og far. Et stort tab for os alle, skriver Billy Crystal på sin Twitterprofil.

Harold Ramis står desuden bag den romantiske komedie "En ny dag truer" fra 1993 med Bill Murray og Andie MacDowell i hovedrollerne.

Han instruerede sin sidste film "Year One" i 2009.

Newspaq

 

Dagens Gossip