Gidsels familie bad avis stoppe med at dække piratsag

Skrevet af admin

06/04/2016

Mest læste i dag

Ekstra Bladet modtog brev fra sømanden Eddy Lopez' familie, hvori familien bad avisen om at stoppe med at skrive mere om gidseltagningen, mens Eddy Lopez sad som gidsel i Somalia sammen med sin kollega Søren Lyngbjørn.

Det fortæller journalist på Ekstra Bladet Kristian Kornø onsdag i Københavns Byret.

- Der kom brev fra Eddy Lopez' pårørende, som skrev, at vi skulle stoppe med at skrive. Men på det tidspunkt har vi også modtaget brev fra den anden gren af hans familie, som skriver, at de meget gerne vil have, at vi skriver noget mere, siger han.

De danske søfolk kræver en erstatning på en million kroner fra Ekstra Bladet, fordi de mener, at Ekstra Bladet har forlænget deres tid i fangenskab med den omfattende omtale af sagen.

Piraterne kunne kræve en større løsesum på grund af mediedækningen, mener de to søfolk.

Chefredaktør Poul Madsen og Ekstra Bladet vil frifindes. Her mener man, at dækningen har medvirket til, at de to søfolk er blevet løsladt, da de var blevet glemt af den danske offentlighed og deres arbejdsgiver, rederiet Shipcraft.

- Jeg ville hjælpe de her folk, og det er også stadig min overbevisning, at vi hjalp, siger Kristian Kronø.

I juni 2011 fik Ekstra Bladet kontakt til gidslerne, og Kristian Kornø talte med Søren Lyngbjørn.

- De (gidslerne, red.) følte sig glemt dernede og hørte ikke fra rederiet. Søren sagde til mig, at vi var deres eneste talerør, og at de ikke hørte fra andre. Det gjorde enormt indtryk på mig, siger Kornø.

Ekstra Bladet peger på det nu lukkede rederi Shipcraft og dets ejer, John Arne Larsson, som de store syndere i den langtrukne affære, som resulterede i, at gidslerne var fanget i 838 dage, inden de 30. april 2013 blev løsladt mod en løsesum på knap 40 millioner kroner.

- Der sad en stenrig rederiejer, som rejste rundt i verden for at gøre det, han nu gør, mens han lod sine sømænd rådne op i Somalia, siger journalisten.

John Arne Larsson købte en ejendom i Sverige, som var udbudt til 55 millioner kroner, mens gidslerne blev holdt fanget i Somalia.

/ritzau/