Gidsels forældre: Det er ubeskriveligt

»Vi er meget, meget lettede,« siger en stadig tydeligt påvirket Gerda Lyngbjørn fra Augustenborg til bt.dk.

I 2011, da Søren Lyngbjørn blev taget til fange sammen med den danske statsborger Eddy Lopez og fire filippinske kolleger på båden MV Leopard, var Gerda Lyngborg og hendes mand, Jan Lyngborg, på ferie. De regnede med, at deres søn ville være hjemme igen efter tre uger. Så tænkte de tre måneder.

»Til sidst holdt vi op med at sætte næsen op efter en dato,« siger Gerda, der dog aldrig mistede troen på, at hun en dag skulle se sin søn igen.

»Vi vidste jo så meget om de somaliske pirater, at de ikke gjorde deres gidsler noget ondt. Selv om de ville have os til at tro det,« siger Jan Lyngbjørn, som hele tiden bevarede modet, til TV 2 News.

»Det er spændende at se, hvordan han har klaret det. Han er psykisk ret stærk, men det er jo ikke sikkert, at han har kunnet klare det,« siger Jan Lyngbjørn til TV 2 News.

Den 49-årige søn er angiveligt meget syg, men bliver behandlet efter frigivelsen.

»Vi har ikke talt med Søren, og vi ved endnu ikke, hvornår vi ser ham. Men det er dejligt at vide, at han er på vej,« siger Gerda Lyngbjørn til bt.dk.

Forældrene fortæller til TV 2 News, at de nu skal fejre hans frigivelse med en flaske champagne, som de »jo har haft stående i nogle år«, men de har endnu ikke fået besked om, hvornår de igen kan se deres søn i øjnene.

Dagens Gossip