Gidseltager risikerer forvaring for drama på politigård

Et nævningeting i Københavns Byret tager onsdag formiddag hul på en meget usædvanlig sag om et gidseldrama, der fandt sted i Politigårdens Fængsel i København sidste år.

Den 35-årige hjemmerøveridømte AHL er tiltalt for at have taget en medfange som gidsel under en gårdtur på taget af det topsikrede fængsel, der huser særligt voldelige og farlige fanger.

Af anklageskriftet fremgår det, at anklageren vil kræve gidseltageren idømt forvaring. En tidsubestemt straf, som kun meget farlige forbrydere med personfarlig kriminalitet eller seksualforbrydelser bag sig kan idømmes.

Gidseltagningen begyndte klokken 13.25 en mandag i april, da AHL under en gårdtur, hvor fangerne går sammen to og to, pludselig greb offeret om halsen og truede ham med en hjemmelavet knivlignende genstand.

Mens politiet afspærrede området omkring Politigården i det indre København, og en ambulance blev kørt i stilling, tvang den tiltalte ifølge anklageskriftet sit gidsel til at skrive under på en seddel, hvorpå der stod: "Jeg er frivillig i det her".

Han skulle have truet gidslet ved at sige noget i retning af: "Hvis du skriver under, gør jeg dig ikke noget, ellers stikker jeg i dig".

I det efterfølgende grundlovsforhør forklarede AHL dog, at gidslet faktisk skrev under af egen fri vilje, og at gidseltagningen blot var et forsøg på at råbe pressen op og få belyst de dårlige forhold i fængslet.

Efter fire en halv time slap gidslet, der er en mand i 20'erne, fra dramaet med livet i behold.

Den 35-årige AHL er tidligere idømt fem års fængsel for et groft hjemmerøveri mod et par på Sjælland.

Røveriet fandt sted i september 2011, da AHL og en anden gerningsmand trængte ind til parret, hvor manden blev truet på livet og slået med knytnæver og et stemmejern.

Frihedsberøvelsen varede halvanden time, og det ene offer blev på et tidspunkt slået bevidstløs.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip