Gidseltager ville mødes med filminstruktør

Det kom ifølge bt.dk frem under grundlovsforhøret tirsdag, hvor den 34-årige nægtede sig skyldig.

Thomas Heurlin er manden bag to omdiskuterede programmer om bandefolkene Brian Sandberg og Lille A, »Bandekrigerne«, som bliver sendt på TV2.

»Jeg vil have Thomas Heurlin op sammen med min advokat. Han skal have alle mine papirer,« gentog gidseltageren under afhøringen i dommervagten.

Her fortalte han ifølge bt.dk også, at han tog en medfange som gidsel for at få hjælp til at forlade bandemiljøet.

»Jeg kan ikke få hjælp. Uanset hvad jeg gør, kan jeg ikke få hjælp. Jeg vil videre med mit liv, men det kan jeg ikke. Du skal holde op med at være rocker, men du skal bo i rockerborgen,« sagde den 34-årige.

Ifølge hans forklaring indgik han en aftale med medfangen om, at denne skulle være gidsel. Aftalen blev indgået under en gårdtur.

»Jeg fortæller, at jeg vil tage ham som gidsel, og at han skal skrive under på, at det ikke er alvorligt. Han skal skrive under på, at han er frivilligt med. Da han har skrevet under, siger jeg, at han bare skal tage det roligt og tage sin jakke af, for den dækker halsen,« forklarede den 34-årige ifølge bt.dk.

Herefter stak han et hjemmelavet stikvåben op til »gidslets« hals og bad ham ringe på klokken. Anklageren viste et billede af våbnet, og den sigtede forklarede, at der var tale om en »shank« - et våben han havde lavet af en tandbørste, noget tape og lidt af et lagen.

Den 34-årige har afsonet 20 måneder i Politigårdens fængsel. Afgørelsen om, hvorvidt den 34-årige skal varetægtsfængslet, ventes senere på eftermiddagen.

BNB

Dagens Gossip