Gidsler så folk blive skudt for øjnene af dem

Til TV 2 News har Eddy Lopez fortalt, at han og de andre op til flere gange har oplevet, at folk er blevet skudt for øjnene af dem, og at de er blevet slået. Og mere end én gang har de fået at vide, at en aftale var på plads, og at de ville slippe fra deres fangenskab kort tid efter. Uden resultat.

Men tirsdag skete det, og de seks gidsler blev kørt ud til kysten i Puntland-regionen, hvor de blev samlet op af danske frømænd.

De skal nu være på den danske fregat Iver Huitfeldt, hvor de sandsynligvis bliver tilset af læger. TV 2 News fortæller, at den 39-årige Søren Lyngbjørn er meget syg. Han har siden november ikke kunnet gå eller stå, fordi han har haft smerte i fødderne, og desuden har han kramper i maven og i brystet.

Flere gange har alle gidslerne ifølge TV 2 News fået skorpionbid, og de har i perioder ikke haft adgang til rent vand, mens de har levet af ris og nogle gange spaghetti.

Kan de klare det, vil de formentlig blive fløjet med helikopter fra det danske skib til en amerikansk militærbase, inden de kan vende hjem.

Løsesummen for gidslerne er ikke blevet bekræftet officielt, men ifølge TV 2 News er der sandsynligvis tale om lige under 40 millioner kroner.

Dagens Gossip