Gift i 71 år: Døde med 4 minutters mellemrum

Privatfoto

Et ældre ægtepar har taget afsked med livet og hinanden på den mest rørende måde.

Da engelske Wilf og Vera Russell blev gift 5. september 1945, og præsten sagde ’til døden jer skiller’, skulle det efterfølgende vise sig, at parret ikke havde tænkt sig at skilles i døden.

For da Wilf Russell døde 29. marts klokken 6.50 - 93 år gammel – fulgte 91-årige Vera efter bare fire minutter senere – klokken 6.54.

Parret var dog ikke sammen, da de begge udåndede. Wilf Russell befandt sig nemlig på et plejehjem, mens Vera Russel lå på Leicester Royal Hospital. Det skriver Telegraph.co.uk.

Det sidste år af Wilf Russells liv led han af demens, og derfor var det nødvendigt at flytte ham til et plejehjem i Leicestershire, hvor han fik den pleje, han havde brug for.

Med tiden fik demensen dog magten over Wilf Russell, der til sidst ikke engang kunne genkende sin elskede Vera.

Privatfoto

Dette påvirkede hustruen så meget, at hun med det samme fik helbredsproblemer, og i januar måtte hun indlægges.

Men på trods af deres adskillelse havde parret, efter mere end 71 års ægteskab, ikke tænkt sig at undvære hinanden, og selvom Vera Russel ikke nåede at få at vide, at hendes mand var gået bort, så fulgte hun ham alligevel trofast i døden.

De to var bare 16 og 18 år, da de første gang mødte hinanden, og efter at Wilf Russell havde kæmpet i Anden Verdenskrig, vendte han hjem til England, hvor parret blev gift.

Privatfoto

Deres barnebarn Stephanie Welch fortæller, at hun kort før de begge gik bort, besøgte Vera Russel på hospitalet

- Jeg besøgte hende på Leicester Royal Infirmary, hvor hun slog øjnene op og spurgte mig, hvor Wilf var, fortæller hun.

- Det sidste, hun sagde til mig, var: Vi er det helt rigtige par, er vi ikke?’, lyder det rørende fra barnebarnet, der fortæller, at hendes bedstemor ventede på sin elskede mand.

- Jeg tror, at hun ventede på, at han skulle ’tage af sted’. Hendes hjerte var nemlig knust, lyder det fra Stephanie Welch, der ikke tror, at Vera kunne leve med, at hendes mand ikke længere kunne genkende hende.

Læs også om bedstemoderen, der hænger en seddel op i vinduet - da håndværkeren læser den, er han målløs over hendes ord

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip