Giftig røg: Beboere i Aarhus skal stadig blive inde

Efter mere end et døgn volder den brændende bygning med gamle computere og husholdningsmaskiner fortsat problemer i det nordlige Aarhus.

Brandfolkene er onsdag formiddag i gang med efterslukningen af branden, men hver gang man hælder vand på bygningen, opstår der voldsom røg og dampe, som kan være giftige. Derfor opfordrer beredskabet endnu en gang beboere i området til at trække inden døre, hvor man bør lukke døre, vinduer og slukke ventilationen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Nu drejer det drejer sig om et området rundt om genbrugsfabrikken ved Lystrupvej i Risskov afgrænset af Nordlandsvej hen mod Kanehaven mod syd og afgrænset af Skejby Nordlandsvej, Sindalsvej og Viengevej mod nord. Det oplyser Østjyllands Politi.

Tidligere på dagen var det beboere i Lystrup og Lisbjerg, som blev påvirket af røgen. Men nu har vindretningen ændret sig, så røgen i stedet driver i retningen af Skejby. Men da vinden hurtigt kan vende igen, opfordres folk generelt til at være påpasselige og sørge for at få luftet godt ud, når man vurderer at luften omkring ens bolig er ren igen. 

Hvis man er nødsaget til at bevæge sig udenfor, skal man sørge for at bevæge sig væk fra røgen.

Dampene fra det brændende elektronikskrot kan udvikle sig til saltsyre, hvis man får det i lungerne. Derfor bør man søge læge, hvis man oplever gener efter at have været i kontakt med røgen.

Branden i lagerhallen på genbrugsfabrikken Averhoff blev opdaget klokken 10.05 tirsdag formiddag, og siden har brandfolk arbejdet på stedet. 

Dagens Gossip