Gigant-jordskælv rammer Iran - mange døde

Det iranske tv siger, at mindst 40 mennesker er omkommet ved et kraftigt skælv på 7,8 i den islamiske stats østlige del ved grænsen til Pakistan. Oplysningerne er ikke bekræftet fra officiel side.

- Der ikke nogen officiel bekræftelse, men vi har fået rapporter om 40 dræbte i området, siger det statslige tv.

I Pakistan meldes der foreløbig om fem omkomne i grænseområdet, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Den iranske by Saravan, der ligger nær skælvets epicenter, er ikke ramt af alvorlige ødelæggelser, rapporterer nyhedsbureauet Fars.

Næsten al kommunikation til området er afbrudt, siger Irans Røde Halvmåne, som har sendt redningsmandskab til regionen. Også Dansk Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, er på vej til Iran.

Skælvet er det kraftigste i Iran i 40 år.

Det fandt sted klokken 10.44 lokal tid og havde sit centrum omkring 90 kilometer fra byen Khash. Området ligger i Sistan Baluchistan.

Der blev meldt om rystelser fra skælvet ved Den Persiske Bugt og andre steder i Mellemøsten. Også i den indiske hovedstad, New Delhi, rystede store bygninger, og folk løb ud i gaderne, siger øjenvidner.

Et kraftigt skælv på 6,3 rystede Irans eneste atomanlæg den 9. april. Skælvet dræbte 37 mennesker og sårede 850, da det jævnede to landsbyer med jorden.

De fleste af Irans nukleare faciliteter ligger i det centrale eller vestlige Iran.

Det gælder også atomkraftværket i Bushehr ved kysten til Den Persiske Bugt, men det russiske firma, der har bygget atomkraftværket, siger, at tirsdagens skælv ikke har ført til ødelæggelser på anlægget.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip