Giganten Campbell køber danske småkager

Det er den danske kapitalfond Maj Invest og en kreds af andre investorer, der sælger småkageproducenten til den amerikanske suppe- og færdigretskæmpe. Det fremgår af en meddelelse, som Campbell sendte ud mandag aften.

»Kelsen vil give Campbell en solid platform for at vækste markedet for bagte snacks i Kina samt udvide vores internationale repræsentation. Overtagelsen af Kelsen er endnu et vigtigt skridt i Campbells stræben efter at imødekomme forbrugernes behov og forventninger i en række hurtigt voksende nye markeder,« siger Campbells topchef Denise Morrison i den skriftlige meddelelse.

Planen er ifølge meddelelsen at lade Kelsen operere som en selvstændig virksomhed, der fortsat skal være baseret i Danmark. I dag sælger Kelsen sine bagte snacks i 85 lande, og de mest kendte brands er Kjeldsens og Royal Dansk.»Vi ser frem til at blive en del af Campbell og deres familie af stærke brands. Campbells stærke forbrugerfokus og vidtfavnende erfaring med småkageproduktion vil bidrage til at styrke Kelsens produktsortiment og dermed position hos forbrugerne på globalt plan,« siger Brian Rønsholdt, adm. direktør i Kelsen Group.

På det praktiske plan ventes Kelsen at blive overdraget til Campbell i begyndelsen af 2014.

Dagens Gossip