Giganten Oliver Lauridsen: Jeg spiller for at vinde

Philadelphia-backen Oliver Lauridsen landede onsdag morgen og tog direkte til Rødovre til landsholdets sidste træning inden torsdagens afrejse til Stockholm.

Backgiganten (1,97 meter og 108 kilo) nøjedes med lidt cykling og fysisk træning og beholdt skøjterne i tasken.

- Jeg skal slappe af i dag og prøve at få lidt søvn, siger den 24-årige NHL-spiller.

Han spiller sin første landskamp, når Danmark møder Canada lørdag kl. 16.15 i Globen. At han møder et skræmmende canadisk hold med fire holdkammerater fra Philadelphia Flyers giver debuten en ekstra dimension.

- Det var en drøm at komme til NHL, men at debutere på det danske landshold i en VM-turnering er også noget helt specielt, siger han til sporten.dk

Den kæmpestore, aggressive back bliver en nøglespiller i Stockholm.

- Jeg spiller for at vinde. Det er min indstilling, når jeg går på banen. Uanset hvem vi møder, siger han.

Oliver Lauridsen fik chancen i år i Philadelphia Flyers på grund af skader, og han greb den med begge hænder. 15 kampe nåede han med en score på to mål og én assist.

- Jeg var lidt overrasket over, at jeg blev kaldt op, og jeg er glad for, at jeg fik lov at spille sæsonen færdig. Det er stort at spille i NHL, og det har været en kæmpe oplevelse, siger han.

- Jeg har fået positiv feedback og tager en masse erfaring med ind i næste sæson. Jeg håber selvfølgelig, at jeg bliver oppe, selv om konkurrencen er hård.

Oliver Lauridsens kontrakt udløber efter denne sæson, men alt tyder på, at den forlænges.

NHL-backen er Gentofte-dreng og mindes sin debut for otte år siden på Gentoftes 1. divisionshold. Her dannede han backpar med landsholdets fysioterapeut Carsten Esmark.

 

 

 

Dagens Gossip