Giganten Schioldan prøver igen

Han prøvede det for 13 år siden, og nu er det tid igen.

Det handler om Christian Schioldan og kampen om Prins Henrik’s Cup.

Frederikshavn White Hawks’ ældste og største spiller - 34 år, 1,96 meter og godt 100 kilo – er den eneste spiller fra høgenes guldhold i 2000, som er tilbage. Mike Grey var også med dengang, men står nu uden for banden som hjælpetræner.

Søndag kan Christian Schioldan vinde sin anden guldmedalje, når høgene kommer til Vojens med føringen 3-2 i kampe og to matchbolde.

– Det er let at sætte sig op i den fantastiske stemning i SE Arena med 5.000 tilskuere, siger den tidligere landsholdsback.

– Jeg føler, vi kan spille mere frit, mens der hviler et uhyggeligt tungt pres på Sønderjyske efter nederlaget i sjette periode i Frederikshavn, hvor de nok havde fortjent en bedre skæbne i ordinær tid.

Christian Schioldan er indstillet på, at det bliver en tæt og fysisk fight med stor nerve og intensitet.

– Vi er gode til at håndtere nerverne, og skulle vi tabe, har vi en hjemmekamp i baghånden og en statistik som ubesejret i Frederikshavn i playoff, siger han.

Om det spillemæssige niveau i finaleserien siger han:

- Det har ikke været det blankpolerede spil, og powerplay-niveauet har været dårligt, men jeg synes, serien indeholder mange kvaliteter og har højt tempo og stor intensitet. Den har vist, at det er ligaens to bedste hold. To hold, som vil ofre alt for at vinde.

Om Christian Schioldan også er en del af høgenes hold næste år er et åbent spørgsmål.

– Jeg har tidligere været lidt for hurtigt ude med en melding om, at jeg stopper, så nu tager jeg den lidt mere med ro, siger han.

– Det er ikke kun mig, der træffer beslutningen. Jeg har kone, tre børn og et arbejde som fysioterapeut. Det er en beslutning, vi træffer i fællesskab, men lige nu har jeg stor lyst til hockey og glæder mig til sæsonens måske sidste kamp.

 

Dagens Gossip