Giganter på titelrov

René Lacoste, Fred Perry, Rod Laver, Margaret Court, Bjørn Borg, Martina Navratilova, Steffi Graf og Pete Sampras er blot nogle af dem.

Men spørger man to af Danmarks mest vindende tennisspillere, Tine Scheuer-Larsen og Michael Mortensen, er de ikke i tvivl:

’Alle tiders bedste tennisspillere’ er stadig aktive, og mulige vindere af 2013-udgaven af traditionsrige Wimbledon, der serves i gang i morgen i London.

- Hvis alt går op i en højre enhed kan Serena Williams og Roger Federer gentage finalesejrene fra i fjor, siger Tine Scheuer-Larsen og tilføjer:

- Ganske vist fylder de senere på året begge 32. Men de spiller stadig tennis på højeste niveau.

Michael Mortensen giver hende ret.

- Både Serena Williams og Roger Federer har været med i nærmest uhyggeligt mange år. Og mens Serena ovenpå problematiske skader gang på gang er vendt styrket tilbage, har Federer konstant videreudviklet sit spil, så han her 10 år efter han vandt sin første Grand Slam-titel er i spil til at tage en mere.

Serena Williams, der vandt sin første Grand Slam-titel i single ved US Open i 1999, lægger ikke skjul på, at hun glæder sig til Wimbledon.

- Jeg elsker at spille på græs. Og min motivation er større end nogensinde. Det var fantastisk, da jeg vandt i Paris (French Open, red.) for et par uger siden. Men jeg har ikke tænkt, at det skal stoppe her. Faktisk har jeg planer om at fortsætte mange år endnu, siger Serena Williams, der har vundet 16 Grand Slam-titler i single - én færre end Roger Federer.

Tine Scheuer-Larsen kan sagtens forestille sig, at Serena Williams er med minimum fem år mere.

- Med mindre hun bliver alvorligt skadet, kan jeg ikke se, hvorfor hun ikke er med ved OL i Rio (2016, red.) og endnu flere år frem i tiden. Fysisk er det bestemt en mulighed. Martina Navratilova var med i double til hun blev 50, siger Tine Scheuer-Larsen, der er en smule mere forbeholden i sin vurdering af, hvor lang tid Roger Federer kan holde sit nuværende niveau.

- Han er stadig fit-for-fight. Men det er nu et år siden, at han sidst vandt en Grand Slam (Wimbledon 2012, red.). Sammenligner man hans fysik med konkurrenternes får han større og større problemer med at følge med, siger Michael Mortensen.

Ikke desto mindre vandt Roger Federer på græsset i tyske Halle så sent som i sidste weekend karrierens 77. singletitel på ATP Touren.

- Det var min første finalesejr i 10 måneder. I den mellemliggende periode har ’eksperterne brugt masser af spalteplads i aviserne til at debattere om mine dage som toptennisspiller var ved at være talte. Debatten er velkommen, men jeg har aldrig selv været i tvivl om, at jeg langt fra er færdig endnu, siger Roger Federer.

Tine Scheuer-Larsen tror, han får ret.

- Federer kan genvinde titlen i Wimbledon, selvom det er ærgerligt, at han i eventuelle kvart- og semifinaler står til at møde henholdsvis Rafael Nadal og Andy Murray. Han er fantastisk på græs. Men også Novak Djokovic har gode chancer. Efter han røg ud i semifinalen ved French Open i den fremragende kamp mod Rafael Nadal, tørster han efter et topresultat, siger Tine Scheuer-Larsen.

Michael Mortensen tror også, at Roger Federer kan vinde og dermed sætte rekord med intet mindre end otte vundne Wimbledon-trofæer.

- Federer ser ud til at have timet formen perfekt. Men ikke desto mindre tror jeg, at Andy Murray vinder. Han var tabende finalist i fjor, og vandt en måned senere OL på samme baner. Det må efterhånden være blevet hans tur, siger Michael Mortensen.

Set med danske briller er dette års Wimbledon-turnering ekstra interessant, fordi Frederik Løchte Nielsen er forsvarende mester i herredouble, og fordi Caroline Wozniacki efter sin mislykkede grussæson fik spillemæssig oprejsning i denne uges Wimbledon-test i Eastbourne.

- Hvis Frederik skal genvinde titlen, skal han ligesom i fjor ramme 14 dage, hvor alt går hans vej. Han har i år ny makker (Grigor Dimitrov, red.), der prioterer single højere end double. Jeg synes odds er en smule imod ham. Caroline skal ikke undervurderes. Hun trives på græsset, og har spillet til at vinde de store turneringer. Jeg håber for hende, at hun spiller sig frem til turneringens anden konkurrrenceuge. Gør hun det, kan alt ske, siger Tine Scheuer-Larsen.

Mens Caroline Wozniacki indleder Wimbledon mod Estrella Cabeza Candela, møder Frederik Løchte Nielsen og Grigor Dimitrov i første runde Bernard Tomic og Viktor Troicki.

Dagens Gossip