Gigantisk sammenstød på canadisk motorvej efterlader 100 sårede

Ifølge myndighederne er 22 personer bragt til hospitalet, mens 80 bliver behandlet på stedet. De fleste har pådraget sig skader i moderat omfang og én alvorligt.

Derek Fildebrandt, der var vidne til ulykken, anslår, at mindst 200 køretøjer var involveret.

»Det er et kæmpe, kæmpe sammenstød. Det blev bare større og må strække sig over mindst et par kilometer,« siger han til CBC News og fortsætter:

»Biler fløj ned i grøfterne ved siden af os og smadrede ind i hinanden både på vejen og i grøfterne. Der var kun meget lidt plads at manøvrere på.«

Men ulykken nær Edmonton er langt fra den eneste, det dårlige vejr har forårsaget torsdag. Således får snestormen også skylden for en massekollision tidligere på dagen nær Athabasca omkring 150 kilometer nord for Edmonton. Her mistede tre mennesker livet, mens yderligere tre, heriblandt et barn, blev bragt på hospitalet.

I Edmonton alene har politiet torsdag registreret 133 sammenstød, hvoraf de ni involverede tilskadekomne.

CBC News’ meteorolog forventer, at bilisternes betingelser forværres, som dagen skrider frem, da vindstød i løbet af eftermiddagen kan nå op på 40 kilometer i timen. Yderligere forventes der at falde omkring ti centimeter sne i Edmonton-området torsdag.

Dagens Gossip