Giro-vinder indrømmer doping efter Rasmussens bog

Skrevet af admin

30/10/2013

Dagens topnyheder

Michael Rasmussens kontroversielle selvbiografi "Gul Feber" får Giro d'Italia-vinderen fra sidste år, canadiske Ryder Hesjedal, til at indrømme, at han dopede sig i 2003.

Ifølge Politiken skriver Rasmussen i sin bog, at han introducerede Hesjedal for epo.

- Jeg har elsket og levet for denne sport, men for over et årti siden valgte jeg en forkert vej, siger Hesjedal i en pressemeddelelse.

- Selvom fejlene skete for over 10 år siden, og det var af kort varighed, ændrer det ikke på det faktum, at jeg gjorde det. Jeg har levet med det og fortrudt det lige siden, siger den 32-årige rytter fra Garmin-Sharp.

Michael Rasmussen har ifølge Politiken skrevet følgende om Hesjedal og to andre canadiere, som i 2003 var mountainbike-ryttere:

- Det fremgik hurtigt, at de tre canadiske mountainbikere, Seamus McGrath, Chris Sheppard og Ryder Hesjedal, havde set lyset: Et godt resultat til VM (2003, red.) ville kunne sende dem til OL i Athen i 2004.

- De flyttede ind i min kælder i august, inden jeg tog til Vuelta a España, og lige efter jeg havde kørt Meisterschaft von Zürich. Der holdt de til i omkring 14 dages tid.

- Jeg trænede med dem i Dolomitterne og oplærte dem i, hvordan man foretog vitaminindsprøjtninger, og i hvordan man tog epo og synacthen (kortison, red.).

Dopingen virkede for canadierne.

- Chris Sheppard blev nummer 16 ved VM, Seamus McGrath lå til at blive nummer seks-otte stykker, før han udgik, og Ryder Hesjedal blev nummer to. Hesjedal ville have vundet OL-guld, hvis ikke han var punkteret kort før mål.

- I 2012 efter en række gode år på landevejene vandt han Giro d'Italia, skriver Michael Rasmussen.

Hesjedal tilføjer, at han allerede indrømmede doping over for amerikanske og canadiske antidopingmyndigheder sidste år.

Det skete i forbindelse med dopingsagen mod det amerikanske cykelikon Lance Armstrong, som Hesjedal tidligere har kørt på hold med.

Hejsedals hold støtter sin stjerne i sagen.

- Vi støtter ham, fordi vi ønsker det bedste for sporten og vil rydde op i den, og fordi han samarbejdede med antidopingmyndighederne sidste år, da han blev kontaktet af dem, lyder det fra Garmin-Sharp.

I sin selvbiografi hævder Michael Rasmussen mange ting - blandt andet, at den nuværende Saxo-Tinkoff-rytter Nicki Sørensen i 2003 gravede dopingmidler ned i sin have. Og at eksrytteren Frank Høj gemte doping i en mp3-afspiller under OL i Athen i 2004.

Bogen anklager desuden holdejer Bjarne Riis for at kende til Michael Rasmussens dopingbrug, da han kørte på Riis' hold i 2002. Dengang hed Riis' hold CSC-Tiscali.

/ritzau/