Givskud Zoo sætter fokus på Nordamerika

Givskud Zoo har et stort nordamerikansk område med bisonokser, wapitihjorte og canadiske ulve. Disse dyr sætter parken fokus på lørdag den 7. og søndag den 8. september, når eventen Wild West bliver afviklet.

En gang dagligt bliver parkens canadiske grå ulve fodret, og en biolog fortæller om ulve i Nordamerika, og nu jo også i Danmark.

Både bisonokser og wapitihjorte holder til på det store nordamerikanske område, hvor gæsterne kan opleve dem fra bilen. Helt usædvanligt vil man under weekendens event få lov til én gang dagligt at gå med ind i en del af de store dyrs anlæg og lægge foder til dem.

Både bisonoksen og wapitien er dyr, der har stor betydning i de nordamerikanske indianeres kultur. Undervejs fortæller en af parkens biologer om dyrene og deres betydning for indianerne.

I tipilejren ved siden af det nordamerikanske område vil der dagen igennem være forskellige gratis aktiviteter som lassokast og bueskydning. Børn og voksne kan også hygge sig med at bage snobrød eller vaske guld.

En populær aktivitet i Givskud Zoo er ”Rør og spørg”. Her kan gæsterne røre ved skind og kranier og få sig en god snak med parkens biologer om dyrene. Denne gang er det effekter fra bisonoksen og wapitien, man kan få i hænderne. Desuden vises en række ægte kultureffekter tilhørende indianerfolket Lakota.

Disse oprindelige prærieindianere kommer fra Rosebud i South Dakota i USA. Har børnene lyst til at blive malet i ansigtet som en indianer, kan de selv – eller mor og far – forsøge sig ud i kunsten.

Se billederne nedenunder.....

Program lørdag 7. og søndag 8. september:

10.30 – 15.00 Gratis aktiviteter i tipilejren

12.30 Bison- og wapitifodring

12.00 – 16.00 Rør og spørg

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip