Gjerskov til tyskere: Jeres hunde er velkomne i Danmark

Udenlandske turister med hunde tør ikke holde ferie i Danmark. Det skyldes den omstridte hundelov. Turisterne frygter nemlig, hvad der vil ske med deres hund.

Nu har landbrugsminister Mette Gjerskov har udsendt en pressemeddelelse på tysk til tyske medier, der skal få bekymrede hundeejer til at ændre opfattelse af Danmark og at det ikke er farligt, at rejse til Danmark med en hund.

- Turister, der ønsker at tage sin hund med til Danmark behøver at bekymre sig. Lovgivningen har ikke ændret sig i de sidste to år. Ligesom i Tyskland er nogle få udvalgte racer forbudt i Danmark. Turistbureauer i Danmark fortæller, at udlændinge er bekymrede for, hvorvidt de kan rejse til Danmark med deres hund. Bekymringen er ubegrundet, siger Mette Gjerskov og fortsætter:

- Jeg forstår godt, at folk holder af deres hunde og nødig vil miste dem. Har man en helt almindelig hund som schæfer eller labrador, så er der ingen fare ved at tage den med til Danmark. Loven er den samme, som den har været siden 2010, og det er lige så sikkert at tage sin hund med til Danmark i år, som det var sidste år.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Der har i udenlandske medier været flere historier om den omstridte danske hundelov. Det gælder blandt andet den såkaldte skambidsparagraf, hvor hunde, der skambider andre hunde eller mennesker, bliver aflivet. Og så drejer det sig om en liste over hvilke slags hunde, der er ulovlige i Danmark.

Siden loven i 2010 blev indført er 326 hunde, der er på listen over forbudte racer aflivet, og 121 hunde er aflivet efter angreb på andre dyr eller mennesker. I alt er 447 hunde ud af mere end 500.000 hunde i Danmark blevet aflivet.

Debatten raser især i Tyskland. Rigspolitiet oplyser, at ingen tyske hunde er blevet aflivet på grund af den danske lovgivning. Men har man en hund, som er på listen over forbudte hunde, bør man lade hunden blive hjemme.

Den eneste undtagelse er, hvis hundeejeren kan dokumentere at hunden er anskaffet inden loven trådte i kraft i 2010.

Forbudte hunderacer i Danmark

Pitbull terrier

Tosa inu

Amerikansk staffordshire terrier

Fila brasileiro

Dogo argentino

Amerikansk bulldog

Boerboel

Kangal

Centralasiatisk ovtcharka

Kaukasisk ovtcharka

Sydrussisk ovtcharka

Tornjak

Sarplaninac

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip