Glad Bäckman: Dejligt at træt Green scorede

 

- Han havde ikke nogen god dag, og han var træt. Det var en ren tilfældighed, at han scorede.

Sådan lød ordene fra landstræner Per Bäckman. Og manden, de var møntet på, var Morten Green.

Per Bäckman er ikke kendt for at pakke tingene ind. Han siger sin mening lige nu. Og selv om Morten Green blev matchvinder 1.53 minutter inde i overtiden i årets gyser, blev han ikke rost til skyerne.

- Men dejligt, at han scorede, tilføjer en smilende og lettet landstræner.

At det ikke var en af den 32-årige kaptajns store kampe, skriver han gerne under på. Men når man i sit 15. VM bliver matchvinder med et mål, som kan blive livsvigtig for Danmarks overlevelsesmuligheder i det nervepirrende bundræs, kan det ikke være rent galt. Han stod på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

- Det var en fed fornemmelse at score i overtiden i et VM. Det var ikke en af vores bedste kampe, men en af de skønneste sejre. Endelig havde vi dét held, vi manglede i de første to kampe, siger en glad Morten Green.

- Vi kæmpede med alt, hvad vi havde, og det var stærkt at komme op fra 1-2.

Selv om Danmark efter alt at dømme lægger Slovenien bag sig, er det langtfra sikkert, at Morten Green & co. overlever.

Efter det nye nedrykningssystem er det ikke længere nr. 8 i de to puljer, der ryger ud, men de to dårligste hold overall. Det kan således bliver to hold fra Danmarks pulje, der skal en tur ned i B-gruppen. Og man skal huske, at Hviderusland er født deltager i næste års VM som værtsnation.

- Der er ikke noget at fejre endnu, men vi skal måske spørge Kim (general manager Kim Pedersen, red.), om han giver en øl til maden. Mere bliver det nok ikke, ler Morten Green.

Kim Staal blev kåret som bedste danske spiller af trænerteamet. Han scorede sit første VM-mål siden en nedrykningskamp mod Ungarn i Kloten i 2009, da han kvitterede til 1-1 på en pasning fra Morten Madsen, og han var assist til Morten Madsens 2-2 kvittering i powerplay.

- Jeg under Kim dén succes. Jeg tror ikke, at der er nogen i dansk ishockey, der har så stort et hockeyhjerte som ham. Det er fantastisk at se en 35-årig med dén indstilling. Og i hele optakten til VM vidste han, at skulle han med, var det på et af de sidste mandater, siger Morten Green.

Kim Staal kaldte det en forfærdelig kamp med nerverne uden på trøjen i samtlige 62 minutter, men så meget desto større var glæden over, at dramaet fik en happy ending.

- Det er skønt, at jeg er ved at finde formen og skarpheden igen. Lige nu er jeg utrolig glad, men der er ikke noget at fejre endnu. Der er stadig et stykke vej, for ingen ved, hvad der sker i den anden gruppe, siger en realistisk Kim Staal.

- Vi spillede en bedre kamp mod Norge over hele linjen, men sejren mod Slovenien kan ikke overvurderes. Tænk, hvis vi havde takt. Jeg tør ikke tænke på det.

Dallas-backen Philip Larsen var i BTs optik kampens bedste spiller, og hans opspil fra egen zone til Morten Greens befriende scoring var i international topklasse.

- Det var det sidste, jeg havde i mig, ler han om sit arbejdsraseri, som satte prikken over i'et.

Philip Larsen var på isen i 25.43 minutter, klart mere end nogen anden, men Per Bäckman kendte hans kapacitet og vidste allerede fra deres fælles tid i Frölunda, hvor meget han kunne pine ud af ham.

- Det var en nervøs kamp, men en dejlig sejr. Endnu er det jo ikke sikkert, at vi er med næste år, men jeg føler, der er flere point i os. Jeg nyder at spille her, siger Philip Larsen.

Dagens Gossip