Glad direktør: Brøndby-spillere får løn

 

De ansatte i Brøndby får fuld løn både i januar og i de kommende måneder frem mod den planlagte aktieemission. Det meddelte klubben mandag i en fondsbørsmeddelelse.

Direktør Tommy Håkansson jubler over, at det er lykkes at redde Brøndby i denne omgang, men der er stadig mange og svære kampe at kæmpe for klubben.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fået skabt grundlaget for at videreføre Brøndby IF frem til kapitaltilførslen.

- Og vi er meget, meget glade for, at vi har sikret medarbejderne deres fulde løn, ikke blot i januar men også fremover, siger Tommy Håkansson i en pressemeddelelse.

Tid til afslapning og champagne er der dog ikke i den økonomisk pressede klub. Man er nemlig ikke blevet enig med Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag.

En dom i tre prøvesager siger, at Brøndby skylder tre tidligere spillere i omegnen af fire millioner kroner. Dem betaler Brøndby nu.

Til gengæld er klubben ikke enig med Spillerforeningen i, at Brøndby også uden videre skal udbetale penge til en lang række andre tidligere og nuværende spillere i klubben. Et beløb - angiveligt på mere end 20 millioner kroner yderligere - inklusiv bod og renter.

- Vi har til det sidste arbejdet konstruktivt på at skabe et forlig med Spillerforeningen om alle krav i feriepengesagen.

- Men forløbet har vist, at sagen indeholder mange og principielle usikkerheder om renter, bod, feriepenge af sign-om-bonus, forældelse og beskatning med videre.

- Derfor har vi besluttet, at det ville være uforsvarligt ikke at få afprøvet forholdene til bunds i alle sager. Vi har forstået, at mange superligaklubber deler vores opfattelse.

- Vi ville selvfølgelig gerne have indgået et acceptabelt forlig, men når det ikke kunne lade sig gøre, er dette den bedste løsning. Vi betaler derfor nu det beløb på cirka fire millioner kroner, som Brøndby IF skylder ifølge den afgjorte voldgift, siger Håkansson.

Direktøren jubler over aftaler med investorer og långivere - samt klubbens kreditorer. Det er dem, der har reddet Brøndby i denne omgang.

- Alt dette er kun muliggjort, fordi det er lykkedes Brøndby IF ved aftaler med investor og långivere samt ordninger med kreditorer at sikre drift og likviditet frem til forårets kapitaltilførsel.

- Vi er meget ydmyge overfor og tilfredse med den opbakning, der har været i og omkring klubben, siger Tommy Sommer Håkansson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip