Glad direktør: Jeg har på ingen måde svigtet mit tilsyn

Skrevet af admin

31/10/2014

Mest læste i dag

Han stod til et skattesmæk på 144 millioner kroner. Men fredag afgjorde Østre Landsret, at den tidligere direktør for Comitel International Peer Kølendorf ikke skal betale pengene, som Skat ellers havde gjort krav på.

- Det er en sag, der er blevet endevendt flere gange, siden den blev rejst i 2009, og den omhandler 10 år gamle forhold, siger Peer Kølendorf i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Jeg er derfor meget glad for, at landsretten har været så grundig i sin gennemgang af sagen og i sine præmisser for at give mig 100 procent medhold, siger direktøren efter at have nærlæst den 132 sider lange dom.

Det var en medarbejder i Comitel, der var med i en momskarrusel, hvor Skat blev snydt i forbindelse med handler med mobiltelefoner og it-komponenter. Skat mente, at direktøren forsømte at tilrettelægge en forsvarlig kontrol, som kunne have afsløret, at nogle handler ikke var reelle.

- Det betyder meget for mig, at jeg har rettens ord for at have ledet mit selskab på en o.k. måde. Jeg har på ingen måde svigtet mit tilsyn. Her er retten helt klar og entydig i sin bedømmelse, siger Peer Kølendorf, der hele tiden har sagt, at han ikke kendte til kriminaliteten.

Peer Kølendorfs advokat, Tom Kari Kristjánsson fra Plesner, siger, at han er meget tilfreds med "de klare og udførlige præmisser i den enstemmige dom, som giver Peer Kølendorf medhold".

- Landsretten har foretaget en konkret bevisvurdering i en sag, som er blevet gennemlyst i en mangeårig og grundig forberedelse af sagen, siger advokaten om frifindelsen.

Retssagen blev i sin tid henvist af byretten til landsretten, og derfor har Skat nu mulighed for at anke afgørelsen til Højesteret. Selve straffesagen om momssvindelen er afgjort. Komplekset er blevet kaldt "Gul Feber."

Peer Kølendorf var både direktør, bestyrelsesmedlem og hovedaktionær i Comitel. Selskabet er siden gået konkurs.

/ritzau/