Glad Løkke: Demokraterne er vores søsterparti

Det er godt, at Barack Obama besejrede sin republikanske udfordrer, Mitt Romney, fordi den amerikanske præsident de næste fire år ikke behøver at bekymre sig om at sikre sit genvalg.

Sådan lyder vurderingen fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, over for TV2 News ved valgfesten på Hotel Marriott i København.

- Verden har brug for en stærk amerikansk præsident. En genvalgt amerikansk præsident skal ikke bekymre sig om at vinde det næste valg. Og kan derfor lægge noget mere energi i de globale spørgsmål, der trænger sig på: Situationen i Syrien, Israel osv., siger han.

Trods et tæt valgresultat trak Barack Obama sejren hjem ved at vinde afgørende svingstater som Ohio. Medierne har været med til at spidse spændingen til, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er personligt ikke overrasket, men jeg er glad ved det. Jeg betragter Demokraterne som Venstres søsterparti. Jeg var i Charlotte (i delstaten North Carolina, red.) til det demokratiske konvent, siger den tidligere statsminister til TV2 News.

- Jeg har mødt Obama flere gange. Jeg betragter ham - som han også viser - som en troværdig lederfigur, der mener dét, han siger, og som har et oprigtigt engagement. Jeg tror, at det er godt for verden, at han er blevet genvalgt, siger Lars Løkke Rasmussen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip