Gladbach banker ubesejrede Bayern München

05/12/2015

Så gik den ikke længere for fodboldklubben Bayern München.

Lørdag tabte topholdet i Bundesligaen for første gang i denne sæson i ligasammenhæng, og det skete med manér.

Formstærke Borussia Mönchengladbach, der havde Andreas Christensen med i hele kampen, vandt 3-1 på hjemmebane.

Det er Bayern Münchens første liganederlag siden den 16. maj, da holdet tabte til Freiburg.

Kampen var samtidig et opgør mellem to trænere, der var ubesejret i ligaen i sæsonen.

Mens Bayern-træner Josep Guardiola kunne fremvise 13 sejre og en enkelt uafgjort, så havde Gladbach-træner André Schubert hentet syv sejre og to uafgjorte.

Han overtog trænersædet fra Lucien Favre, efter at Gladbach havde tabt sæsonens første fem ligakampe.

Efter en underholdende første halvleg, der endte målløs, blev der åbnet for målscoringen i anden halvleg.

Efter 54 minutter scorede den tidligere FC København-back Oscar Wendt til 1-0.

Den velspillende svensker var selv med i opspillet i venstre side, inden han med højrebenet udplacerede Manuel Neuer i Bayern-målet.

Midt i anden halvleg afgjorde hjemmeholdet reelt kampen med to scoringer.

Først scorede Lars Stindl fra tæt hold, og dernæst blev Fabian Johnson sendt alene igennem, og han scorede til 3-0.

Så var det tid til et stort pres fra det skadesplagede Bayern-hold, som et kvarter før tid dog kunne byde på et comeback til en gammel kending.

Franck Ribéry kom efter ni måneders skadespause på banen, og det tog ikke lang tid for franskmanden, før han havde sat sit aftryk på kampen.

Ni minutter før tid fik netop Franck Ribéry nemlig reduceret, da han smart spillede sammen med Thomas Müller og Arturo Vidal og udplacerede Yann Sommer i Gladbachs mål.

Trods nederlaget topper Bayern München Bundesligaen sikkert med 40 point for 15 kampe.