Gladbach tangerer rekord fra Ulrik Le Fevres tid

02/11/2014

Med en 3-1-sejr over Hoffenheim søndag har det nuværende Borussia Mönchengladbach-mandskab tangeret en milepæl i klubbens historie.

Sejren var holdets 17. betydende kamp i træk uden nederlag i sæsonen, og det er præcis lige så flot en serie, som klubben opnåede i sæsonen 1971/72.

Dengang spillede danske Ulrik Le Fevre på holdet, mens Allan Simonsen og Henning Jensen først kom til klubben sæsonen efter.

Nutidens Borussia Mönchengladbach har ingen danskere i truppen, men klarer sig nu også ganske fint uden.

Anført af en sprudlende Patrick Hermann leverede det talentfulde hold en flot gang fodbold mod Hoffenheim.

Efter et kvarters tid gik Herrmann til baglinjen, fikserede fire forsvarsspillere og sendte en bold på tværs af feltet, som André Hahn firsttimede i mål.

Senere fik Anthony Modeste udlignet for Hoffenheim, men få minutter senere bragte Herrmann Gladbach i front igen. Denne gang med Hahn som oplægger fra kanten.

Og efter en times spil lukkede Patrick Herrmann kampen, da han samlede en frisparksripost op og scorede sit andet mål i kampen og sit tredje i sæsonen.

Hoffenheim havde inden kampen heller ikke prøve at tabe i sæsonen endnu, men selv om holdet havde bolden mest, var der ikke meget, der lykkedes.

Jannik Vestergaard begyndte i øvrigt kampen på bænken, men blev skiftet ind i pausen.

Sejren sender Borussia Mönchengladbach op på tredjepladsen i tabellen med 20 point, hvilket er lige så mange, som nummer to Wolfsburg har skrabet sammen. Bayern München fører med 24 point.

Skal striben af ubesejrede kampe fortsætte for Gladbach, skal holdet i øvrigt undgå at tabe torsdagens Europa League-kamp på udebane mod Apollon Limassol fra Cypern. Den første kamp mellem de to hold endte 5-0 til tyskerne.