Gladbach-træner siger op efter elendig sæsonstart

Fem nederlag i lige så mange kampe var for meget for Lucien Favre, der søndag er trådt tilbage som cheftræner for Borussia Mönchengladbach.

Den 57-årige schweizer oplyser over for nyhedsbureauet dpa, at han med omgående virkning stopper i klubben, hvor han har været i fire et halvt år.

- Efter grundig overvejelse og indgående analyse, er jeg kommet til en erkendelse: Det er i denne situation det bedste, at jeg træder tilbage som cheftræner for Borussia Mönchengladbach, siger Lucien Favre.

Denne sæsons nedtur har været brat og uventet, efter at klubben under Favres ledelse har været på konstant fremmarch og i sidste sæson endte som nummer tre i Bundesligaen.

Det rakte til en billet direkte i Champions League, men klubbens debut i det fine selskab tidligere på ugen endte også som en skuffelse med et klart nederlag i Sevilla.

Dermed skal det danske forsvarstalent Andreas Christensen have ny chef. Christensen var tilbage i startopstillingen for Mönchengladbach i lørdagens møde med FC Köln, men gjorde en uheldig figur ved Kölns mål til 1-0, som blev kampens eneste.

Selv om Lucien Favre altså allerede har meddelt sin fratrædelse i offentligheden, skriver klubben på sin hjemmeside, at træneren fortsat har fuld opbakning, og at man håber at kunne få schweizeren til at ombestemme sig.

- Vi er stadig af den overbevisning, at Lucien er den perfekte træner for Borussia, og at vi sammen med ham kan komme ud af den vanskelige situation, siger sportsdirektør Max Eberl.

Mönchengladbach er uden point i bunden af Bundesligaen, hvor kun Stuttgart er startet lige så dårligt.

Gladbach skal allerede i aktion igen onsdag aften i Bundesligaens midtugerunde. Her tager den kriseramte klub imod Augsburg hjemme på Borussia Park.

/ritzau/

Dagens Gossip