Glæde i LO og FTF over udsigt til større dagpengebudget

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, tilkendegav i forbindelse med åbningsdebatten i Folketinget, at hendes parti nu går ind for, at man tilfører dagpengesystemet flere penge i forbindelse med en kommende reform.

Den melding vækker begejstring i fagbevægelsen, hvor man er af den opfattelse, at det er urimeligt, at de arbejdsløse skal betale prisen for en tiltrængt omlægning af systemet.

- Det er glædeligt, at Mette Frederiksen nu melder klart ud, at hun også mener, at der skal flere penge til dagpengeområdet.

- Det betyder for os at se, at det bliver nemmere at finde en politisk løsning. Dansk Folkeparti og SF har sagt det samme tidligere, og dermed er der jo flertal omkring bordet, siger Bente Sorgenfrey, der er formand for hovedorganisationen FTF.

Hun sidder med i Dagpengekommissionen, der snart vil komme med sit bud på en reform. LO-formand Harald Børsting deltager også i det arbejde, og han er også tilfreds med den seneste socialdemokratiske udmelding.

- Jeg har noteret mig, at der fra forskellige politiske partier sendes signaler om, at det er nødvendigt med flere ressourcer for at skabe et trygt og holdbart nyt dagpengesystem. Den vurdering er jeg enig i, siger han.

Da Dagpengekommissionen blev nedsat i juni sidste år af den tidligere regering, var udgangspunktet, at kommissionens forslag ikke måtte gøre dagpengesystemet dyrere.

/ritzau/

Dagens Gossip