Glem Dong - nu er dankortet sat til salg

Det er Nets, der ejer dankortsystemet, og Nets selv er ejet af de danske banker og Nationalbanken. Siden august har man overvejet at sælge til omkring 10 milliarder kroner, og potentielle købere er blandt andre Facebook, Google og Paypal. Det skriver tv2.dk.

Læs også: Knap 200.000 skriver under på protest mod Dong-salg

Salget har dog fået forsvindende lidt opmærksomhed, og det undrer næstformand for fagforeningen Finansforbundet, Michael Budolfsen.

- Det er helt barokt, at Dong-sagen kan eksplodere fuldstændigt i medierne og på Christianborg, når man ikke hører noget om salgets af Nets. I dag er it-sikkerheden så vigtig og central en del af vores samfund, at jeg ikke kan forstå, at der ikke er mere fokus på salget. Det vil få betydning for alle danskere, der går rundt med et dankort, siger han til tv2.dk.

Læs også: Købmænd: Dankortet bør nationaliseres

Bliver Nets og dankortet solgt, er der god sandsynlighed for, at den danske dankortmodel bliver ændret til f.eks. en Mastercard-løsning, som er dyrere for forbrugerne og butikkerne, mener Budolfsen.

I december 2013 var der godt 4,9 millioner dankort i brug. Dankortet blev introduceret i 1983, og sidste år brugte danskerne det som betalingsmiddel i alt 1032 milliarder gange.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip