Global galskab: Klimaændringer gør os mere voldelige

Når den globale opvarmning spiller klimaet et pus, så stiger aggressiviteten blandt os. Klimaændringer er nemlig stærkt knyttet til mængden af vold blandt mennesker verden over. Det viser en omfattende ny undersøgelse fra University of California, Berkeley og Princeton University, skriver Huffington Post.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Undersøgelsen, som blev offentliggjort torsdag, kulegraver i alt 60 rapporter fra alle større regioner i verden. Resultatet peger på, at vejrfænomener såsom tørke, oversvømmelse og høje temperaturer ofte ender i konflikter mellem mennesker.

Forskerne hæfter sig blandt andet ved øget vold i Indien og Australien, overfald og mord i USA og Tanzania, etnisk vold i Europa og Sydasien, politivold i Holland og civile konflikter over alt i troperne.

Den største synder er højere temperaturer. Ud af 27 af de samfund, der er studeret i rapporterne, viste samtlige en sammenhæng mellem højere temperaturer og vold.

Forskerne konkluderer, at varmere forhold bevirker sandsynligheden for, at folk begår vold, med op mod fire procent og øger risikoen for tværpolitiske konflikter med op mod 14 procent.

Hvis de beregninger er korrekte, kan en global temperaturstigning på kun to grader Celsius øge risikoen for tværpolitiske konflikter (såsom borgerkrige red.) med over 50 procent, fremgår det.

Ifølge en fremskrivning, så vil temperaturerne nå det niveau i 2040.

- Vi tror ofte, at det moderne samfund er fuldstændig uafhængigt af miljøet på grund af teknologiske fremskridt. Men vores resultater udfordrer den forestilling, siger Edward Miguel fra UC Berkeley, der er medforfatter på undersøgelsen.

Klimaet er dog kun, ifølge forskerne, en del af årsagen til voldelige konflikter. Men, hvorfor klimaet overhovedet bidrager, er et presserende spørgsmål for fremtidig forskning, tilføjer de.

Dagens Gossip