Glødebrand blusser op i Norge igen

Skrevet af admin

02/02/2014

Dagens topnyheder

Branden i norske Flatanger er søndag morgen kommet under kontrol, og i morgentimerne er den så godt som slukket, melder myndighederne, efter at branden lørdag blussede op.

Flammerne er ikke længere synlige, men efterslukningen vil fortsætte op ad dagen.

- Der er kommet væsentligt mere ro på. Når dagslyset kommer, vil der være en indsats med brandhelikoptere og mandskab på jorden, siger vagtleder Stig Roger Olsen fra politidistriktet i Nord-Trøndelag.

To brandhelikoptere og omkring 80 brandfolk vil blive sat ind i forbindelse med efterslukningen. Ingen bygninger har taget skade, efter at flammerne igen tog fat.

Branden blev anmeldt lidt efter klokken 19 lørdag, og der er tale om en såkaldt glødebrand, der er blusset op nordvest for Hasvåg i det centrale Norge.

Det samme område blev hårdt ramt af en storbrand tidligere på ugen, hvilket resulterede i 64 nedbrændte bygninger.

Ingen personer kom til skade under branden, men 30 beboere blev evakueret.

Branden mentes at være slukket onsdag, og derfor nåede to familier på i alt fem personer at flytte tilbage igen.

De er blevet evakueret på ny, hvilket foregik helt udramatisk. Det er endnu ikke klart, hvornår familierne kan vende tilbage.

Glødebranden strakte sig sent lørdag over et område på omkring en kvadratkilometer. Der var ikke høje flammer, men ulmende gløder på jorden, og asken fløj rundt i den kraftige vind, berettede NRK, der var i området.

Lørdag aften var der også brand på en odde nordvest for Hasvåg i Norge, men der er hverken bebyggelser eller personer i området, og derfor lod brandfolkene den være.

/ritzau/NTB