GN Store Nord skuffer analytikerne men glæder sig selv

Det er gået fremad for GN Store Nord, der laver headsets og høreapparater. Men ikke nok til at leve op til analytikernes forventninger. Det viser regnskabet for de første tre måneder af 2016.

Omsætningen landede i starten af året på 2,1 milliard kroner mens resultatet før skat steg til 276 millioner kroner. For omsætningen var det nogenlunde som ventet blandt de analytikere, der følger selskabet, mens resultatet var et solidt stykke under det ventede.

Det til trods fastholder GN Store Nord sine forventninger til hele året, der indebærer et resultat før skat på 1520 millioner kroner.

- De finansielle forventninger til 2016 bekræftes, herunder de kommunikerede sæsonudsving i indtjeningen, der blandt andet reflekterer investeringer i de første dele af året til yderligere support af det nuværende stærke vækstmomentum, skriver GN Store Nord i regnskabet.

Høreapparatsforretningen, der går under navnet GN Resound, omsatte for 1,4 milliarder kroner i kvartalet og øgede sit driftsoverskud til 234 millioner kroner.

- Vi er i en utrættelig søgen efter at forbedre livskvaliteten for vores brugere. Og vi har med fortsatte innovationer dokumenteret vores evne til at udvikle unikke produkter, som har sat en ny standard i industrien, noterer direktør for divisionen Anders Hedegaard i en meddelelse.

Headsetforretningen, der længe har været GN Store Nords vækstben og håb, omsatte for 720 millioner kroner. Til gengæld dykkede resultatet til 90 millioner kroner fra 110 millioner kroner.

- På trods af udfordrende markedsforhold for Mobile-forretningen leverede GN Netcom solid indtjening og forbedret cash flow generering, skriver direktør for området René Svendsen-Tune.

Samlet kan GN Store Nord notere sig en driftsmargin på 14,6 procent. En solid forbedring siden krisen, hvor selskabet balancerede på kanten til at være underskudsgivende.

/ritzau/

Dagens Gossip