God opskrift: Sådan laver du en lækker and til Mortensaften

Slut med at frygte for tør andesteg med slatten skind, når du skal servere andesteg for dine gæster mortensaften.

Vi giver dig tips til, hvordan du får den bedste andesteg, og hvordan du undgår stress, inden gæsterne kommer.

- Det er en god idé at stege anden færdig dagen før, partere den og læggen den med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir. Når du serverer den dagen efter, skal anden blot varmes op i ovnen ved 200 grader, til skindet er sprødt og anden godt varm - det tager cirka 25-30 minutter, siger madskribent Camilla Biesbjerg fra Mad!

1) Fyld til andestegen
Udskift det traditionelle fyld af æbler og svesker med tørret frugt som dadler, figner og abrikoser. Det giver en ekstra lækker smag og er samtidig en ny variation af den traditionelle mortensand.

2) Lad anden langtidsstege

Hvis du langtidssteger anden i lang tid ved lav temperatur bliver kødet mere mørt og saftigt. Husk at bruge et stegetermometer!

Få tips til, hvordan du får de bedste brunede kartofler med den rette farve og den bedste smag, her.

3) Sprødt skind på anden

Grill eventuelt anden til sidst i nogle minutter, så skindet bliver sprødt, men pas på, at den ikke brænder på!

4) Sovs til anden

Når anden hviler på skærebrættet efter stegning, og når du skærer den ud, løber der en del saft fra anden.

Denne saft kan du røre i saucen, og den giver saucen en god og lækker smag.

Sådan vælger du den bedste and i supermarkedet. Få tippet på Magasinetmad.dk

Line Sølvhøj Johansson, Mad!/Newsdesk, Aller Media

Dagens Gossip