Gode chancer for topartsaftale om integration fredag

Skrevet af admin

18/03/2016

Dagens topnyheder

Toppen af Kommunernes Landsforening (KL) har fået mandat til at lukke en aftale med regeringen om integration af flygtninge.

Det siger KL-formand Martin Damm (V) på vej ind til forhandlinger i Finansministeriet fredag.

- Bestyrelsen har givet os et mandat til at gøre det færdigt. Det er et meget, meget stort flertal i bestyrelsen, siger Martin Damm.

- Vi ville ikke komme igen, hvis ikke vi havde fået nogle indrømmelser, siger han.

Det samme håber finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Vi skal se de sidste detaljer. Jeg håber meget, at vi har en aftale, siger han.

Ifølge Ritzaus oplysninger skulle der være tale om en aftale, der indeholder en vis statslig medfinansiering af boliger til flygtninge.

Torsdag aften faldt en trepartsaftale mellem regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne på plads. Den skal sikre, at flere flygtninge kommer i arbejde.

Det har været et hovedkrav fra KL, at finansministeren skulle lægge penge på bordet under forhandlingerne.

Kommunerne mener nemlig ikke, at den økonomiaftale, de indgik med regeringen i sommer, har taget højde for, hvor mange flygtninge der skal integreres i kommunerne i år.

Martin Damm svarer ikke direkte på, om kommunerne også har fået egentlige driftsmidler ud af regeringen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbnede på KL's kommunalpolitiske topmøde for nylig for at hjælpe kommunerne med netop boliger til flygtningene.

Ud over penge til boliger er det ventet, at regeringen og kommunerne kan enes om at forenkle en lang række regler på området, hvilket gerne skulle gøre det nemmere for kommunerne at rumme de mange flygtninge.

/ritzau/