Gode fædre mister sexlysten

Lisbeth Madsen, Newsdesk  Aller Media

Man kan åbenbart ikke få begge dele – en fantastisk far og en fantastisk elsker. Ny undersøgelse peger på, at det er enten eller.

Det er en forsker fra University of Notre Dame i Indiana, der har fulgt 433 mænd og fundet ud af, at det er de testosteronfyldte mænd, der er mest tilbøjelige til at blive fædre, men samtidig også dem der mister en masse testosteron og sexlysten, efter barnet er kommet til verden. Det skriver Dailymail.co.uk.

Forfatteren Charlotte Roche: Derfor må din mand gerne have sex med andre. Læs mere på Femina.dk

Mænd reagerer som ammende kvinder
Forskeren bag undersøgelsen, Lee Gettler, fandt imidlertid ud af, at mens testosteronniveauet faldt hos mændene, så steg niveauet af et andet hormon, prolactin. Et hormon som ellers kun findes hos ammende kvinder.

- Mødre undergår store biologiske forandringer under graviditeten og fødslen, mens der har været en tendens til at se faren som en passiv tilskuer til disse forandringer, siger Lee Gettler.

Han mener, at der nu kan slås en streg over den opfattelse, da det også har store hormonelle konsekvenser for en mand at blive far.

Ti kendte mænd afslører intime detaljer! Det vidste du fx ikke om Morten Resen og kokken Thomas Herman. Se mere på Femina.dk

Mændene skal også pleje ungerne
Forskeren mener, at ændringerne i hormonerne hos mændene sker, fordi kroppen forbereder hans yngelplejeinstinkter. Er du sammen med en af de mænd, der tilsyneladende har mistet sexlysten, så frygt dog ej for jeres fremtid, da forskningen også viste, at testosteronniveauet vil stige igen efter de første par år med et lille barn i huset.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip