Gode kolleger giver den største arbejdsglæde

Det er ikke den fede løncheck, der gør danskernes arbejdsglæde stor. Det er derimod kollegerne, som er vigtigst for trivslen på jobbet.

En ny undersøgelse fra HK viser, at gode kolleger er vigtigere end både sjove arbejdsopgaver, løn og en god chef.

- At have gode kolleger betyder, at man er en del af et arbejdsfællesskab, hvor man støtter hinanden socialt og professionelt.

- Og hvor man er fælles om at håndtere de udfordringer, der nu engang er på en arbejdsplads, siger Signe Pihl-Thingvad, der er lektor ved Syddansk Universitet, hvor hun forsker i psykisk arbejdsmiljø.

54 procent peger på kollegerne som den væsentligste faktor i forhold til at få en god arbejdsdag.

46 procent mener, arbejdsopgaverne er det vigtigste, 30 procent mener, at en god chef er afgørende, mens kun 15 procent mener, det er lønnen.

Samtidig er gode kolleger en af de vigtigste grunde til, at vi holder fast i vores arbejdsplads og ikke vælger at skifte til en anden.

Næstformand i fagforeningen HK Mette Kindberg siger, at der selvfølgelig er nogle grundvilkår, som skal være på plads - såsom løn - før man trives på sin arbejdsplads.

- Men derudover tilbringer vi alle rigtig mange timer på jobbet, og kollegerne betyder meget for vores trivsel og vores lyst til at møde ind på arbejdet i hverdagen, siger hun.

Undersøgelsen er foretaget for HK via Epinions Danmarkspanel blandt godt 2000 danskere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip