Gode nyheder: 6 ting du kun behøver at rengøre en gang om året

Mens det er anbefalesværdigt, at man forholdsvis ofte støvesuger gulvet, vasker overfalder af med en fugtig klud og kører toiletbørsten rundt i kummen, så er der andre ting i dit hjem, som sagtens kan tåle at blive ignoreret i lang tid. Faktisk i et helt år.

Det skriver det amerikanske site Goodhousekeeping.com.

Og hvis du ikke er den hysteriske rengøringstype, vil du formentlig være svært glad for at finde ud af, hvilke områder i din bolig, som du kun behøver tage dig kærligt af hver 365. dag.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat 

Her kommer listen:

1. Vaske vinduer udenfra. Mens det er en god ide at pudse sin vinduer indefra flere gange om året, så kan du nøjes med at udføre jobbet udefra årligt. Det kræver ganske vist lidt grovere udstyr, hvis vinduerne er sat til med skidt og snavs.

2. Vaske gardiner. Selvom dine gardiner ikke ser beskidte ud, så samler de alligevel en del støv i løbet af året. Put dem i vaskemaskinen eller få dem renset professionelt, hvis de er lavet af et sart materiale.

Læs også: Disse fem ting SKAL du rengøre hver eneste dag 

3. Rengøre din tørretumbler. Måske har du aldrig skænket det en tanke, men din tørretumbler har også brug for en kærlig hånd i ny og næ. Det kan både ske ved at du støvsuger i og rundt om tørretumbleren (der er masser skidt ved rørene bagpå) og ved hjælp af en fugtig klud. Men husk at slukke apparatet, inden du går i gang.   

4. Dybderense polstrede møbler. Din sofa og lænestol bliver flittigt brugt i hverdagen og trænger derfor hvert år til mere end blot at blive støvsuget. Hvis man ønsker at komme helt i bund og dybderense sine møbler, kan det være en ide at sætte en professionel på opgaven.

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

5. Rengøre havemøblerne. En grundig cleaner af havemøblerne kan begrænses til at gøre en gang årligt. Det bedste tidspunkt er i løbet af foråret, når du tager havemøblerne frem. Lav en spand varmt vand og tilføj opvaskemiddel. Hvis møblerne er meget snavede kan de også få en tur med haveslangen. 

6. Rense tagrender. Hvis dine tagrender er fyldt med gamle blade og grene, så er de ikke til meget gavn, og vandet vil løbe ud over kanten. Derfor bør du mindst en gang om året hoppe op på stigen og få tømt tagrenderne.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip