Gode råd: Sådan gør du bilen forårsklar

Søle, pløre, sne, sjap og salt. De danske biler har gennem mange måneder været udsat for lidt af hvert, men med forårets komme, er det tid til at gennemgå og klargøre bilen og eventuelt få udbedret de småskader, der kan være kommet til henover vinteren.

Heino Svenningsen, der er assistancechef i Falck, har en række gode råd til bilisten, der gerne vil have bilen gjort klar til foråret.

- Det er altid en god idé at starte med en generel rengøring af bilen. Vinteren har været relativt mild, men der har været perioder med saltning af vejene. Derfor er det vigtigt at vaske saltet og grus af - både i hjulkasserne og på undervognen. Gå også lakken efter og få lukket eventuelle småskader, siger Heino Svenningsen.

En anden god idé er at benytte lejligheden til at kigge dækkene efter.

- Loven foreskriver en mønsterdybde på mindst 1,6 millimeter, men Falck anbefaler minimum tre millimeter af sikkerhedsmæssige årsager. Få også tjekket dæktrykket. Og har man vinterdæk på bilen, så skal man skifte til sommerdæk, når der ikke længere er nattefrost, forklarer Heino Svenningsen.

Falcks råd til at gøre bilen forårsklar

Skift til sommerdæk

Hvis bilen har vinterdæk på, skal du skifte dem til sommerdæk, når nattefrosten slipper sit sidste tag. Vinterdækkene skal gøres rene og lægges til side. Det er vigtigt, at de ligger ned for at undgå at belaste ét enkelt punkt på dækket.

God udluftning

Op med døre og vinduer og ud med de sure og våde måtter. En ordentlig udluftning er godt for bilen og indeklimaet, og en tør kabine dugger heller ikke så nemt. Benyt lejligheden til at gøre rent i kabinen og på indersiden af vinduerne.

Vask bilen grundigt

Den udvendige side skal vaskes grundigt, især skærmkanter og dørfalser. Du skal kigge lakken efter ved pladeombukninger - især fronten har været udsat for en masse små stenslag i vinterens løb.

Små lakskader

Små lakskader skal udbedres med det samme, så rust ikke breder sig. Anskaf en lille pensel og lidt original maling, som kan fås hos forhandlere og i bilistbutikker. Du forsegler skaden ved at bruge reparationslak. Hvis bundlaget er slået af, så du kan se den rå plade, skal du først bruge lidt bundmaling. På den måde undgår du, at lakken senere bobler op.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip