Gode råd: Sådan skal du opbevare din rapsolie

Koldpresset rapsolie er både smuk og fuld af smag, men lys og luft kan ødelægge den fine olie. Lektor på professionshøjskolen Metropol Michael René giver 4 gode råd om opbevaring af koldpresset rapsolie.
Rapsolie: 4 gode råd om opbevaring (billede)
Testresultater
Rapsolie - koldpresset Siden er betalingsindhold.
Undgå lys og luft

Rigtig mange bruger efterhånden en god, dansk rapsolie fra blandt andet Bornholm i madlavningen.

Men ved du godt, at det langt fra er ligegyldigt hvordan du opbevarer den?

Her er fire gode råd, så din olien holder sig længere.

LÆS MERE: Her finder du Dagens side om mad

1. Olien skal opbevares mørkt. Lyset får olien til at ilte hurtigere, og så den bliver harsk.

2. Opbevar olien køligt. Ikke nødvendigvis i et  køleskab, men det er vigtigt du ikke stiller olien i solen eller lige ved siden af noget varmt, eksempelvis et komfur.

3. Sørg for, at olien ikke får for meget ilt. Skru låget på med det samme, og opbevar aldrig olien i en beholder, som ikke har et tætsluttende låg, da det starter den uønskede iltning.

4. Du kan udsætte oxideringen ved at tilsætte friske antioxidanter til olien i form af friske krydderurter som eksempelvis rosmarin og salvie. Du ikke kan vende oxideringen om – du kan kun forsinke processen.

En olie, der allerede er  blevet harsk, bliver ikke mindre harsk af at tilsætte krydderurterne, selv om de selvfølgelig kan skjule den dårlige smag. Kilde: Forbrugerrådet/TÆNK.

Dagens Gossip