Gode råd til din partner: Sådan scorer manden nemme point i et parforhold

Mænd og kvinder holder ofte hinanden fanget i stereotype forestillinger.

Forestillinger om at kvinder er krævende og skrappe, mens deres mænd til gengæld er uopmærksomme, for dårlige til at lytte samt ligeså lidt romantiske som en date-night på McDonalds.

Men stereotypt eller ej, så kan mange par sikkert alligevel nikke genkendende til ovenstående problematikker, og lad da bare undertegnede på de fleste mænds vegne indrømme, at vi til tider kan være ualmindelig sløve til at glæde vores partner – på eget initiativ vel og mærke (og nej – valentinsdag samt fødsels- og bryllupsdage tæller altså ikke!)

Men bare rolig. Kvinder er faktisk slet ikke så krævende, som mange mænd går og forestiller sig. For når din bedre halvdel på hjemmefronten fortæller, at du igen ikke er tilstrækkelig opmærksom eller giver udtryk for, at du godt kunne skrue lidt op for hensynstagen og romantik, så er det ofte ganske små ting, der gør en stor forskel.

Læs også6 små ting din elskede altid lægger mærke til ved dig

Derfor får du (kære mand) seks gode råd til, hvordan du enkelt og betænksomt kan glæde din kvinde.

1. Læg mærke til de små ting. Det kræver ikke alverden af dig, men resultatet gør en verden til forskel. Forsøg at læg mærke til de små ting – og fremhæv det så. Er hun blevet klippet, har hun gjort sig umage med aftensmaden eller er hun stolt over en bedrift på arbejde så fremhæv det og ros hende.

2. Deltag i planlægningen. I stedet for at ringe hjem i sidste øjeblik for at sige, at du bliver forsinket så forsøg at være ude i god tid. Ingen kvinder sætter pris på, at du i 11. time bryder med husstandens kalender ved at  kommer i tanke om en aftale du havde glemt, eller først ved kampstart nævner, at du skal se Champions League hele aftenen. Fortæl om dine planer i god tid. Det viser, at du tager hensyn.

3. Overraskelser i hverdagen. Små gaver i hverdagen betyder ikke nødvendigvis, at du skal ud og have spenderbuksen på. Ofte er det nok at være kreativ – og gerne romantisk. Læg ubemærket en lille seddel i hendes lomme med en sød besked, giv hende en impulsiv gang massage eller overrask hende med hendes yndlingsret. Din partner sætter mere pris på de små ting, end du går og tror.

4. Tag initiativet. Det er muligt, at I begge er med til at træffe beslutningerne derhjemme, men ofte er det dejligt, når ens partner pludselig tager initiativ til noget uventet. Derfor vil det uden tvivl glæde hende, hvis du kommer hende i forkøbet og viser, at du engagerer dig.

5. Blomster - uden for nummer. Mange mænd giver deres kvinder blomster, men i lidt for mange tilfælde er der tale om en halvvissen bukket fra tankstationen, når man har har dummet sig. De andre årsager til blomster er som regel mærkedage. Det bliver først rigtig sødt, når du kommer med blomster uden for nummer. Ikke hver dag eller hver uge, men fra tid til anden, så hun føler sig værdsat.  

6. Stjæl med arme og ben. Det er helt okay, at du hverken er den kreative eller romantiske typer, men det bør ikke afholde dig fra at overraske og glæde din kæreste eller kone. Derfor er det også tilladt af stjæle inspiration, når du hører eller læser om andre mænd, som har lagt sig i sælen for at glæde deres partner. Din kone/kæreste er formentlig ligeglad med, at idéen ikke er din, så længe den er sød og omsorgsfuld.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

Dagens Gossip