Godkendt! VM-sølv til Lotte Friis i 1500-meter fri

Lotte Friis kastede sig tirsdag aften i vandet i maratondisciplinen 1500-meter fri. Danskeren havde sin værste konkurrent på banen ved siden af i form af det kun 16-årige stortalent Katie Ledecky fra USA, der skulle vise sig at blive noget af en mundfuld.

30 banelængder skulle de overstå i langbanebassinet i Barcelona, og fra start lagde Katie Ledecky sig forrest, mens Lotte Friis rutineret holdte sig lige bag i hende. Sammen rykkede de to langt fra de andre modstandere, og omkring 400-meter-mærket lå de to favoritter side om side.

Hele vejen igennem kæmpede de to om guldet, men Lotte Friis vidste på forhånd, at hun helst skulle være et godt stykke foran amerikaneren på de sidste 100-150 meter, da Katie Ledecky en hurtigt afslutter. Netop det formåede danskeren ikke, og som spået rykke Katie Ledecky fra Lotte Friis og vandt i tiden 15.36,53 minutter, hvilket var ny verdensrekord.

Lotte Friis kom ind i tiden 15.38,88, hvilket er ny Europa-rekord.Det var Lotte Friis' femte VM-medaljer, og dermed er hun den mest vindende dansker i VM-sammenhæng.

Dagens Gossip