Godt nyt: Boligpriserne steg i maj måned

Landet over er salgspriserne på boligerne steget i maj måned, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det er faktisk i fire af Danmarks fem regioner, at priserne fik et nøk op, og det er godt nyt for et ellers meget trængt boligmarked.

Samlet steg salgspriserne i løbet af maj med 0,6 procent, og selvom det er en lile stigning, så kan det ifølge Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk, være positivt, at salgspriserne er steget i det meste af landet.

- Priserne er steget i fire ud af fem regioner, og selvom der er tale om meget små stigninger, kan udviklingen være et positivt tegn, da den skal ses i sammenhæng med, at salgspriserne på ejerlejligheder nu er steget tre måneder i træk - og ofte, når vi oplever øget aktivitet på markedet for ejerlejligheder, påvirker det husmarkedet positivt.

- Det ser ud til, at mange boligkøbere udnytter det lave prisniveau kombineret med det historisk lave renteniveau til at kigge efter og købe nyt hus, siger hun.

Den positive udvikling i huspriserne har været bedst i Nordjylland, hvor salgspriserne steg for tredje måned i træk, og den steg med 2,6 procent i maj måned.

- Huspriserne er steget med 1 pct. det seneste år i Nordjylland som den eneste region i Danmark, og i maj er priserne steget med 2,6 pct. Og det, der er særligt interessant ved de nordjyske prisstigninger, er, at huspriserne den seneste måned faktisk er steget i samtlige kommuner i Nordjylland bortset fra Læsø og Morsø som den eneste region. Vores nye opgørelse tyder på godt nyt til de nordjyske boligsælgere, siger Birgit Daetz.

På landsplan steg salgspriserne på villaer og rækkehuse i 47 af de 98 kommuner.

Dagens Gossip