Godt nyt: Kaffe gør dig bedre til at huske

Kan du ikke starte dagen uden en kop kaffe sort som kul, eller er kaffe latte det, som får dig gennem de sidste timer på arbejdet. Så kan der faktisk være en god grund til at holde fast i den vane.

På baggrund af en test mener forskere nemlig, at kaffen hjælper dig til at huske bedre. Det skriver Nature Neuroscience.

44 frivillige, som ikke havde drukket kaffe i mindst én dag, blev vist en række billeder. Forsøgspersonerne havde kun ganske kort tid til at se på billederne, der forestillede alt fra søheste til en hammer og en bil.

Bagefter fik en gruppe tilfældigt udvalgte af testpersonerne en kofferinpille, mens resten af gruppen fik placebo.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagen efter blev hele gruppe igen vist en stribe billeder. Nogle var brugt dagen før, andre ændret en smule og nogle var helt nye.

I gruppen af testpersoner, der havde fået kofferinpillen, var man efterfølgende 10 procent bedre til at udpege de ændrede billeder, end i den anden gruppe, der altså ikke havde fået et skud kofferin.

LÆS OGSÅ: Disse syv fødevarer giver pænere tænder

- Jeg kan uddrage fra dette, at jeg bør blive ved med at drikke min kaffe. Vores undersøgelse viser, at vores indlæring og hukommelse har en fordel ved det, siger forskeren Michael Yassa til The Guardian.

Det kan altså give mening at drikke en kop java eller to i løbet af dagen. Men måske lige så meget for din egen fornøjelses skyld.

Andre forskere påpeger nemlig, at der er tale om en meget lille testgruppe, og at man derfor ikke kan sige noget entydigt om kaffens effekt på hukommelsen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip